scherpe inkoopprijzen

snelle levering

compleet aanbod

Selecteer een pagina

Diabetes Voetencheck app

Mensen met diabetes mellitus lopen een risico op het ontstaan van slecht genezende wonden aan de voeten en bezoeken daarom (regelmatig) een podotherapeut en/of pedicure. Het is voor deze mensen belangrijk om zelf extra goed op de voeten te letten.  Om hen hierbij te helpen heeft RondOm Podotherapeuten een app ontwikkeld die mensen met diabetes gratis kunnen downloaden voor uw mobiel of tablet in de App Store of via de Google-Play Store. Deze app heet Diabetes Voetencheck.

Hoe werkt de app?
De Diabetes Voetencheck is eenvoudig opgezet en daardoor heel gebruiksvriendelijk. Diabetespatiënten ontvangen dagelijks of een paar keer per week (dat kunnen ze zelf instellen) een pushbericht dat vraagt of hij/zij de voeten wil controleren. De patiënt wordt hierbij begeleid met instructiefilmpjes en interactieve vragen.

De app werkt met een controlemechanisme: het resultaat van de vragen kan ertoe leiden dat de patiënt gevraagd wordt een foto in te sturen via de app, zodat de podotherapeut de voeten kan beoordelen op afstand. Ook houdt de app bij of de patiënt de app (dagelijks) gebruikt. Wanneer dit niet het geval is, neemt de podotherapeut contact op en zal met de juiste gesprekstechnieken de patiënt motiveren tot betere zelfzorg.

Ook kan de patiënt op ieder gewenst moment een foto insturen als hij/zij onregelmatigheden aan de voeten constateert. De foto komt rechtstreeks in de mailbox van de podotherapeut terecht. De podotherapeut zal de foto beoordelen en bepalen of een spoed praktijkbezoek noodzakelijk is.

Podotherapeuten kunnen de app inzetten voor hun patiënten
De Diabetes Voetencheck app is een grote toevoeging op de (zelf)zorg die je kan verlenen aan je diabetespatiënten en volgens ons inmiddels onmisbaar in de praktijk. Als je je aanmeldt voor de app, wordt je praktijk vermeld in de app en op de website www.diabetesvoetencheck.nl. Vanaf dat moment kunnen je patiënten met hun patiëntennummer en geboortedatum bij de app inloggen. Ook zorgen wij ervoor dat je informatie- en promotiemateriaal via de mail ontvangt, zodat je de app goed kan lanceren en promoten bij de patiëntendoelgroep!

De kosten
De kosten voor het gebruik van de app bedragen € 200,- excl. 21% btw per jaar per praktijk. Een jaar loopt van september tot september. Per kwartaal zijn de kosten dus 50 euro excl. 21% BTW.

Dit bedrag is nodig om de aansluitkosten en het gebruik van de app te dekken. Er zit geen verdienmodel op de app omdat de app met name moet gaan bijdragen aan zinnige en zuinige zorg en het op afstand kunnen bedienen van de steeds toenemende aantallen diabetespatiënten, waar reeds financiering voor is vanuit de basisverzekering. Daarnaast levert het indirect geld op binnen de podotherapiepraktijk bij het leveren van medisch noodzakelijke zorg, omdat wanneer je mensen uiteindelijk secuur op afstand kan volgen je lijfelijke consulten kan uitsparen.

Wil je als praktijk ook gebruik maken van de app? Meld je hier aan!